2012. január 30., hétfő

Federico Fellini : Casanova - DVD bontatlan - Jelenlegi ára: 795 Ft *

Eredeti DVD, bontatlanul, gyári fóliában. Olasz film(1976) 2. 0 eredeti hanggal, magyar felirattal. Rendezte: Federico Fellini. Játékidő: 2 óra 20 perc! Kép: 16/9. További tartalmi és technikai info a mellékelt képeken. Postaköltség előre utalás esetén két DVD vagy CD-ig 465ft.
Ismertető:
Casanova 1756-ban megszökik az inkvizíció velencei ólomfedelű tömlöcéből. Egész Európán át vezető menekülése során mindenütt elhíresül mint jeles szívtipró.  Fellini sajátos hangulatú képi világot teremtve, vázolja fel a nőcsábász kalandjait, Waldstein gróf csehországi kastélyában bekövetkezett haláláig.
A modern filmművészeti irányzat emblematikus rendezőjének számító Fellini később az ún. posztmodernhez csatlakozott. Ennek az áramlatnak lett jelentős műve a Casanova. Ezt a sokszor és sokféle értelmezésben feldolgozott témát Fellini a hetvenes évekre utalóan főleg egy aspektusára élezte ki: Casanova, aki kora művelt, önálló szellemiségű alakja volt, éppen ebben a minőségében nem kellett senkinek. Szexuális látványosságként, erotikus gerjesztőként kezelték, hiába próbált újra meg újra teljes emberként érvényesülni, ez még a szerelmében sem sikerült. Emlékirataiban, nemhiába tekint vissza keserűen erre a sajátosan romlott egyéneket igénylő, bomlott világra, ahol még egy gép is szeretetreméltóbb az embereknél.



Jelenlegi ára: 795 Ft

Az aukció vége: 2012-01-29 01:11
. Federico Fellini : Casanova - DVD bontatlan - Jelenlegi ára: 795 Ft

Fontos